15 Ağustos 2009 Cumartesi

Yoğurt Tatlısı Tarifi

Yoğurt Tatlısı

Tatlımın Malzemeleri

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 4,5 su bardağı şeker (1 bardak hamura, kalanı şuruba)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı irmik
  • 65 gr margarin
  • yarım limonun suyu
  • 1 kahve kaşığı kabartma tozu

Tatlımın Tarifi

Önce 3,5 bardak şekeri 3,5 bardak su ile beraber kaynatırım. Köpüğünü alıp limon suyunun yarısını katarım. Yumurta sarıları, 1 bardak şeker, yoğurt, limon kabuğu rendesi, kalan limon suyu, elenmiş un, irmik, erimiş yağ ve kabartma tozunu bir kasede karıştırırım. Yumurta aklarını bir tencerede kar haline gelene kadar çırparım ve bunları birbiri ile karıştırırım. Yağlanmış tepsiye aktarıp, orta ısıdaki fırında 50 dakika pişiririm. Fırından çıkardıktan sonra şurup döküp, kapağını kapatırım. Hafif ateşte çevirerek şurubu çektiririm. Daha sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: