12 Eylül 2009 Cumartesi

Fiyonk Tatlı Tarifi

Fiyonk Tatlı

Tatlımın Malzemeleri

  • 2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1/4 limon

Tatlımın Tarifi

Önce tencereye 1,5 bardak suyu alırım ve kaynatırım, içine margarini ilave ederim. Margarin eriyene kadar kaynatırım. Margarin eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardağı un ekleyip, hızlıca karıştırırım. Sürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama gelmesini sağlarım. Kaşık hamurun içinde zor dönmeye başladığında hamuru ateşten alıp, soğuturum. İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğururum. Hamuru krema torbasına azar azar doldurup ılık sıvı yağın içine istediğim şekilde sıkarım. Ateşin altını açıp hamurları arkalı önlü kızartırım. Şerbeti için suyu, şekeri ve limonu kaynatırım. Şerbet yoğun bir kıvama geldiğinde ateşten alırım. Hamurları yağdan çıkarır çıkarmaz önceden hazırlayıp soğuttuğum şerbete atarım. Şerbeti emen tatlıları hemen servis tabağına alırım. Daha sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: