19 Eylül 2009 Cumartesi

İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası

Tatlımın Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı irmik (orta kalınlıkta)
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı şeker (2 çorba kaşığı da demlendirme için)
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

Tatlımın Tarifi

Önce yağı eritip, un katarım ve hafif ateşte pembeleşene kadar kavururum. Daha sonra fıstık ilave ederim ve birkaç defa daha çeviririm. Su, süt ve şeker katıp karıştırırım ve kapağını kapatıp hafif ateşte suyunu çekmesini beklerim. 20 dakika sonra karıştırıp 2 çorba kaşığı şeker serperim. Demlenmesi için kapağını kapatırım. Daha sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: