İrmik Helvası
Tatlımın Malzemeleri
- 1,5 su bardağı irmik (orta kalınlıkta)
- 125 gr margarin
- 1 su bardağı şeker (2 çorba kaşığı da demlendirme için)
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
Tatlımın Tarifi
 Önce yağı eritip, un katarım ve hafif ateşte pembeleşene kadar kavururum. Daha sonra fıstık ilave ederim ve birkaç defa daha çeviririm. Su, süt ve şeker katıp karıştırırım ve kapağını kapatıp hafif ateşte suyunu çekmesini beklerim. 20 dakika sonra karıştırıp 2 çorba kaşığı şeker serperim. Demlenmesi için kapağını kapatırım. Daha sonra servis ederim.
Önce yağı eritip, un katarım ve hafif ateşte pembeleşene kadar kavururum. Daha sonra fıstık ilave ederim ve birkaç defa daha çeviririm. Su, süt ve şeker katıp karıştırırım ve kapağını kapatıp hafif ateşte suyunu çekmesini beklerim. 20 dakika sonra karıştırıp 2 çorba kaşığı şeker serperim. Demlenmesi için kapağını kapatırım. Daha sonra servis ederim.
 
 
 Kayıtlar
Kayıtlar
 
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder