19 Eylül 2009 Cumartesi

Fındıklı Bademli Tatlı Tarifi

Tatlımın Malzemeleri

  • 225 gr şeker
  • 100 gr fındık
  • 100 gr badem
  • yağlı kağıt
  • 5 çorba kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı gülsuyu
  • 5 yumurta
  • tuz
Şurup İçin;
  • 600 ml su
  • 350 gr şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Tatlımın Tarifi

Önce badem ve fındıkları robotta ince ince çekerim. Yumurtaların aklarını çırparak kar haline getiririm. Yumurta sarılarını, şeker ile beyazlaşana kadar çırparım. Çırpılmış yumurta sarılarını, un, gülsuyu, fındık ve badem ile beraber karıştırırım. Kar haline gelmiş yumurta aklarını, hazırladığım karışıma tahta kaşık yardımıyla, çırpmadan ve yavaşça yediririm. Fırın kabına yağlı kağıdı sererim ve hamuru bu kaba güzelce yayarım. Daha sonra önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiririm. Şurubu hazırlamak için; Su, şeker ve limon suyunu 10 dakika kaynatırım ve soğumaya bırakırım. Fırından aldığım sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökerim (sıcak şerbet dökülürse tatlı hamur olur). Tatlı, şerbetini çekip ılındıktan sonra servis ederim.

Hiç yorum yok: