26 Eylül 2009 Cumartesi

Meyve Soslu Dana Fileto Tarifi

Meyve Soslu Dana Fileto

Yemeğimin Malzemeleri

  • 2 cm kalınlığında dana fileto

Izgaralık Hamur İçin;
  • yarım çay kaşığı köri
  • yarım çay kaşığı acı biber
  • yarım çay kaşığı tarçın
  • yarım çorba kaşığı hardal
  • yarım çorba kaşığı elma sirkesi
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz
Meyve sosu için;
  • 1 adet muz, 1 küçük kutu ananas
  • 1 kahve fincanı salsa
Süsleme için,
  • Hafif haşlanmış patates
  • zeytinyağı, kırmızı ve yeşilbiber
  • tuz, biberiye, kıvırcık salata
Yemeğimin Tarifi

Öncelikle eti barbekü yapmadan 2 saat buzdolabında bekletirim. Izgaralık hamurun tüm malzemelerini bir kapta karıştırarak iyice yediririm. Bu elde ettiğim karışımı etin her tarafına sürerim. Etin her iki tarafını da 5 dakika süre ile sadece bir defa çevirerek kızartırım. Kızarttıktan sonra tuzlarım. Muzu doğrayıp bir çatalla ezerim ve püre haline getiririm. Meyve sosu için gerekli diğer tüm malzemeleri de muz püresine katarak iyice karıştırırım. Ayrı bir yerde patateslerin kabuklarını soyup 15 dakika haşlarım, Ortadan ikiye kesip üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirdikten sonra tuz ve ufalanmış biberiye serpiştiririm. Patatesleri etin yanında bir iki dakika ızgara yaparım. Et piştikten sonra meyve sosu, patates dilimleri ve yeşil salata ile süsleyip servis ederim.

Hiç yorum yok: