3 Ekim 2009 Cumartesi

Kremalı Tavuk Tarifi

Kremalı Tavuk

Yemeğimin Malzemeleri

  • 4 tane göğüs fileto
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 tane yarım ay şeklinde ince kıyılmış kuru soğan
  • 2 su bardağı ince doğranmış mantar
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 7 küçük kornişon turşu
  • 4 su bardağı krema
  • tuz, karabiber, tatlı kırmızıbiber

Yemeğimin Tarifi

Öncelikle tavuk göğüslerini streç filmin içine yerleştirip, merdane ile döverek inceltirim. İnce şeritler halinde 3 cm uzunluğunda 1,5 cm eninde keserim. Tavada 1 çorba kaşığı margarini eritip, soğanları eklerim ve yumuşayana kadar kavururum. Daha sonra mantarları katarım. 1 çorba kaşığı zeytinyağını mantarların üzerinde gezdirip, 5 dakika daha pişiririm. Mantar ve soğanları bir kenara ayırırım. 1 Kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık margarini tavada eritirim ve 10 dakika tavuklar pişene kadar karıştırarak kavururum. Kenara ayırdığım soğan ve mantarları tavuklara eklerim. Bir kabın içerisinde, hardal, tuz, karabiber ve kremayı karıştırırım. İnce kıyılmış kornişon turşu ve krema karışımını, tavadaki tavuklara ilave ederim ve 3 dakika yemeği kaynatmadan ısıtırım. Toz kırmızıbiber serpip, makarna ile beraber servis ederim.

Hiç yorum yok: