10 Ekim 2009 Cumartesi

Patlıcan Tavası Tarifi

Patlıcan Tavası

Yemeğimin Malzemeleri

  • 2 Kg patlıcan
  • Tuz
  • 1 Su bardağı zeytinyağı
  • 5 Diş dövülmüş sarımsak
  • 500 Gr yoğurt
  • 2 Çorba kaşığı sirke

Yemeğimin Tarifi

Öncelikle patlıcanları alacalı biçimde soyarım. Baş ve dip kısımlarını keserek atarım. Yuvarlak ve uzunlamasına ince ince dilimlerim. Tuzlayıp, acısını atması için 15 dakika kadar bir kenarda bırakırım. Yıkayıp, süzdürüp, sıkarak bir tabağa çıkarırım. Bir tavada zeytinyağını kızdırırım. Patlıcanları una bularım. Tavaya patlıcan dilimlerini yerleştirip, her iki tarafı altın sarısı renk alana kadar kızartırım. Kızaran patlıcan dilimlerini süzdürerek yağdan alıp, bir servis tabağına çıkarırım. Yoğurdu sarımsak ile birlikte çırparım. Patlıcanların üzerlerine sirkeyi gezdiririm. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis ederim.

Hiç yorum yok: