31 Ocak 2010 Pazar

Salçalı Dil Balığı Tarifi

Salçalı Dil Balığı

Balık Yemeğimin Malzemeleri

  • yarım kilo dil balığı
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 sakız kabağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 baş soğan
  • 1 limonun suyu
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber
  • güveç kabı


Balık Yemeğimin Tarifi

Önce dil balığını temizleyip yıkarım. Daha sonra, filetolara ayırıp bir güvece sırayla dizerim. Limon suyu, tuz ve doğranmış maydanozu üzerine ekleyip, bir süre güveçte bekletirim. Diğer tarafta zeytinyağı ve margarini orta ısıya ayarladığım ateşe koyarım. Üzerine ince kıyılmış soğanı katıp, pembeleşene kadar kavururum. 1 Kahve fincanı ılık suda eritilmiş salçaya, karabiber, tuz serperim. Balığın içinde beklemekte olduğu suyu da bu karışıma ekleyip harlı ateşte 10 dakika kaynatırım. Dil balığı filetolarını da eklerim ve hafif ateşte 20 dakika kadar pişiririm. Pişen balıkları bir kevgirle salçanın içinden alıp ayrı bir yere koyarım. Nişastayı bir bardak ılık suda eritip salçaya azar azar karıştırırım. Et suyunu ve ince doğranmış kabağı da ilave ederim ve koyulaşana kadar karıştırarak salçayı pişiririm. Koyulaşan salçanın üzerine balık filetolarını yerleştirip. tencereyi ateşten alırım ve servis tabağına koyarım. Sıcak olarak servis ederim.

Hiç yorum yok: