17 Nisan 2010 Cumartesi

Dereotu Salatası Tarifi

Dereotu Salatası

Salatamın Malzemeleri

  • 200 gram mantar
  • 100 gram kornişon turşu
  • 2 demet dereotu
  • 2 tane salatalık

SOSU İÇİN;
  • yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • tuz

Salatamın Tarifi

Öncelikle dereotunu yıkarım ve yapraklarına ayırırım. Salatalıkları yıkayıp, kabuklu olarak ince halkalar halinde doğrarım. Mantarı temizleyip, yıkarım ve limonlu suda haşlarım. Haşladıktan sonra küp şeklinde doğrarım. Kornişon turşuyu, tuzu gitsin diye sıcak suda 2 dakika bekletip mantarlarla aynı büyüklükte doğrarım. Sosu için sirke, tuz ve zeytinyağını iyice karıştırırım. Dereotu, salatalık, turşu ve mantarı sos ile karıştırdıktan sonra tabağa alıp servis ederim.

Hiç yorum yok: